Szaszłyki meksykańskie

Szaszłyki meksykańskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • pieprz cayenne

    1/2 łyzeczki
  • kminek mielony

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dodatkowo:

-chipsy z tortilli
-guacamole
-8 drewnianych patyczków do szaszłyków*

*Drewniane patyczki do szaszłyków najlepiej namoczyć w zimnej wodzie przez 20 min.

W misce wymieszać oliwę z posiekanymi ząbkami czosnku, kminkiem, pieprzem cayenne. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, odciąć włókna. Pokroić na kawałki około 2,5 - 3 cm. Przełożyć do marynaty, doprawić solą do smaku i odstawić na 30 minut.

Cebulę pokroić na 8 części (w piórka ). Papryki pokroić w 2cm kawałki. Wszystkie składniki nadziewać na patyczki na przemian. Grillować przez około 5 minuty z każdej strony, lub do czasu aż mięso będzie całe usmażone w środku.

Podawać z guacamole i chipsami z tortilli.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

27.06.2013 16:32
bardzo kolorowe i smaczne

magduś83

11.05.2013 18:22
zachwycają wyglądem i pewnie są pyszne :)

ZEWA

07.05.2013 08:19
bardzo apetyczne szaszłyczki

Mysiunia

04.05.2013 16:15
piękne, kolorowe, dobrze doprawione - tylko jeść :)

iwi

04.05.2013 14:43
Szczyt smaku.

ssylwiaa

04.05.2013 12:24
przepyszne!

idealme

04.05.2013 12:04
wyglądają rewelacyjnie!!!!!!!!!!!!!!!!!

adelajda

04.05.2013 11:51
lubię szaszłyki

IwonaDD

04.05.2013 11:35
apetyczne szaszłyczki -pycha

Konczi

04.05.2013 11:33
pysznie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat