Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

oliwa czosnkowa 3 łyżki
przyprawa gyros 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
kurkuma 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ketchup ziołowy 1 łyżka

dodatkowo

filet z kurczaka 0.5 kg
pieczarki 0,3 kg

Porada

patyczki do szaszłyków przed nabijaniem składników dobrze wymoczyć kilka minut w wodzie aby nie spaliły się na grillu

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka umyć,wysuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w średnią kostkę.
Krok 1 - Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla foto
2
Składniki marynaty wymieszać w zamykanym pojemniku(w tym w którym będziemy marynować mięso)
Krok 2 - Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla foto
3
Dodać pokrojone mięso i dokładnie wymieszać.odstawić do lodówki na min.24 godziny
Krok 3 - Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla foto
4
pieczarki obrać,duże pokroić na pół lub ćwiartki.
na patyczki do szaszłyków nabijać raz mięso raz pieczarkę.
grillować aż mięso nie będzie surowe(nie za długo aby nie było suche)
Krok 4 - Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 24.06.2015 07:58
ale dawno nie jadłam. niech tylko pogoda wróci to grilla się uruchomi :) pysznie tu :)
Anna133 23.06.2015 18:45
proste i smaczne
agataw1990 23.06.2015 16:03
Wyszły idealne:)
ewelinapac 23.06.2015 15:24
uwielbiam takie szaszłyki
Joannasz3190 23.06.2015 14:34
Pyszności :)
pestka 23.06.2015 14:25
bardzo smaczne - robię podobne
Asik32 23.06.2015 14:20
sięgnęłabym po takiego szaszłyczka, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak