Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości
olej
papryka czerwona
papryka żółta
papryka zielona
pieczarki
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Kroki postępowania

1
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić w kawałki. Dodać olej i przyprawę do grilla.Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Szaszłyki foto
2
Papryki pokroić kostkę, pieczarki na połowę[ małe mogą być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem ,posypać przyprawą .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków mięsa).
Krok 2 - Szaszłyki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:58
Warto takie robić.
misia53 20.07.2014 16:15
uwielbiam takie szaszłyczki
noninka77 20.07.2014 08:22
dziś będą u nas na grillu :)
Lis 19.07.2014 23:54
Pyszne takie szaszłyki:)
asiczekz 19.07.2014 23:05
szybkie, smaczne, proste - mniam
Adam/ZUB3R 19.07.2014 22:02
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak