Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
pieczarki 7 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ogórek zielony 2 szt
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
przyprawa do szaszlykow do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w dość duża kostkę.
Krok 1 - Szaszłyki foto
2
Papryki, cebulę , pieczarki i ogóki również kroimy w duża kostkę.
Krok 2 - Szaszłyki foto
3
Gotowe pokrojone składniki nadziewamy na patki do szaszłyków i wszystkie posypujemy przyprawami : bazylia, przyprawa do szaszłyków, zioła prowansalskie. Odstawiamy na kilka godzin.
Krok 3 - Szaszłyki foto
4
Gotowe szaszłyki pieczemy w piekarniku lub na grillu.
Smacznego!
Krok 4 - Szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.09.2012 21:03
uwielbiam szaszłyki
kamyk 16.08.2012 21:58
zapraszam, zawsze robię ich dużo dla wszystkich wystarczy
adelajda 16.08.2012 16:34
ja też poproszę o jeden !
Aneta41 15.08.2012 20:34
ja też chcę jeden
stokrotka 15.08.2012 13:59
ale smakowite!
ziutula
ziutula 15.08.2012 13:41
oj, jeden mógłby do mnie trafić na talerz...
anja3107 15.08.2012 13:11
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak