Szaszłyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • pieczarki

    7 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • ogórek zielony

    2 szt
  • bazylia

    do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
  • przyprawa do szaszlykow

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki foto
Pierś z kurczaka kroimy w dość duża kostkę.
Krok 2 - Szaszłyki foto
Papryki, cebulę , pieczarki i ogóki również kroimy w duża kostkę.
Krok 3 - Szaszłyki foto
Gotowe pokrojone składniki nadziewamy na patki do szaszłyków i wszystkie posypujemy przyprawami : bazylia, przyprawa do szaszłyków, zioła prowansalskie. Odstawiamy na kilka godzin.
Krok 4 - Szaszłyki foto
Gotowe szaszłyki pieczemy w piekarniku lub na grillu.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 01.09.2012 21:03
uwielbiam szaszłyki
kamyk 16.08.2012 21:58
zapraszam, zawsze robię ich dużo dla wszystkich wystarczy
adelajda 16.08.2012 16:34
ja też poproszę o jeden !
Aneta41 15.08.2012 20:34
ja też chcę jeden
stokrotka 15.08.2012 13:59
ale smakowite!
ziutula 15.08.2012 13:41
oj, jeden mógłby do mnie trafić na talerz...
anja3107 15.08.2012 13:11
ładnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat