Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 szt
pieczarki 15 dag
oliwa
Kucharek przyprawa uniwersalna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

Szczupaka jeżeli mamy świeżego skrobiemy z łusek , usuwamy wnętrzności i na koniec filetujemy. Kroimy mięso w kostki posypujemy przyprawą uniwersalna i odstawiamy na ok 20 min. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w duże kawałki. Patyczki na których będziemy robić szaszłyki moczymy wodzie. Na mokre patyczki nakąłdamy kawałek pieczarki i kostki ryby , zakończamy pieczarka ale już mniejszą. Układamy na tacce do pieczenia i grillujemy. W połowie pieczenia posypujemy szaszłyki suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 04.05.2013 08:03
super przepis
iwa643 04.05.2013 07:09
Polecam na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak