Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syta zupa mięsno warzywna

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 4 zabki
pierś z kurczaka 2 szt
kiełbasa 1/2 kg
majeranek
sól
bulion warzywny
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
masło klarowane
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Syta zupa mięsno warzywna

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy . Do miseczki wlewamy ok 2 łyżki oliwy dodajemy papryki w proszku i sól - mieszamy. Pierś kroimy w kosteczkę i mieszamy z zaprawą.
Po ok 30 min obsmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny masła klarowanego.
Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną cebule , pokrojoną w plasterki kiełbaskę , papryki pokrojone w paseczki . Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Łączymy zawartość dwóch patelni. Zalewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym , zagotowujemy i dodajemy pokrojone ziemniaki. Dusimy aż ziemniaki będą miękki. W połowie gotowania dodajemy majeranek , pieprz. Pod koniec dodajemy wyciśnięty czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 03.10.2014 20:30
Dobrze doprawiona, musi być smaczna
monikalangier 03.10.2014 19:36
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak