Świąteczny Barszcz ukraiński

Świąteczny Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • buraki czerwone

    4 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • grzyby suszone

    kilka sztuk
  • cebula

  • olej

  • liście laurowe Prymat

    1 szt
  • owoc jałowca

    2 ziarenka
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki,pietruszkę i buraki obrać, zetrzeć na tarce o
dużych oczkach.Warzywa zalać bulionem z kostki rosołowej. Wrzucić
liść laurowy, ziele angielskie,jałowiec oraz wcześniej namoczone
grzyby. Cebulę posiekać zeszklić na oleju dodać do warzyw.Gotować
35 minut. W połowie gotowania wrzucić do zupy odsączoną z zalewy
fasolę (1/2 lub cała puszka). Pod koniec gotowania dodać majeranek.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat