Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne śledzie w occie winnym z cebulką i cytrynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 1 kg
cebula 1 szt
woda 1 litr
cukier 3 łyżka
ziele angielskie 10 szt
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
ocet winny 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne śledzie w occie winnym z cebulką i cytrynką

Śledzie myjemy i zalewamy zimna wodą. Odstawiamy na 2 h. Podczas gdy śledzie się "kąpią" my tworzymy marynatę. Woda, ocet, przyprawy i cukier. Gotujemy ok 5 min. Cebulę i cytrynę, umytą i pokrojona wrzucamy do studzacej sie marynaty. Śledzie wkładamy do słoików na przemian z cebulką i zalewamy marynatą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.02.2013 18:02
jak szybko zniknęły to znak że były smaczne
Ela15 12.02.2013 09:02
mniam
gosia1988 12.01.2013 20:26
smakowicie wyglądają
ALAGOR 26.10.2012 15:40
zdjecia jak najbardziej Swiateczne, ale po sledzikach ani sladu juz w 1 Swieto ;)
pacpaw 21.10.2012 10:42
zostały ze świąt? :o)
dorotka0000025 20.10.2012 10:51
pycha
Cukiereczek13 19.10.2012 18:53
uwielbiam śledziki :)
Rafał10 19.10.2012 18:19
mniam mniam
Habibi 19.10.2012 17:14
... w składnikach zabrakło cytryny ;)
EWI 19.10.2012 16:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak