Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyzeczki
masło 1 łyzka
bulion warzywny 1 kostka
cytryna 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyzeczki
makrela 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną i pieprz do smaku . Smażymy . Na koniec kropimy cytryną . Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 18.12.2012 14:03
Ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak