Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suruówka z czarnej rzepy z kiwi i ricottą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiwi 1
ricotta 2 łyżki
sok z połowy cytryny
kiwi 1
majonez 1 łyżka
szalotka 1
pieprzi sól do smaku
rzepa 1/2 (czarna)

Przepis i sposób przygotowania na: Suruówka z czarnej rzepy z kiwi i ricottą

Kroki postępowania

1
Rzepę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sok z cytryny i sól. Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
Krok 1 - Suruówka z czarnej rzepy z kiwi i ricottą foto
2
Odciskamy delikatnie nadmiar soku ze startej rzepy, dodajemy ricottę, majonez i starte na grubej tarce kiwi oraz posiekana szalotkę. Mieszamy i dosmaczmy sola i pieprzem. Odstawiamy na kilka minut.
Krok 2 - Suruówka z czarnej rzepy z kiwi i ricottą foto
3
"Przegryzioną" surówkę podajemy formując łyżka do lodów.
Krok 3 - Suruówka z czarnej rzepy z kiwi i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.06.2013 11:57
smaczna surówka
pestka 12.06.2013 07:57
bardzo ciekawa
gosia561 12.05.2013 09:26
ciekawe takie połączenie
IZABELA29 12.05.2013 08:57
ciekawe smaki w tej surówce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak