Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA ZE SZPINAKIEM
SZPINAK 150-250GRAM
SAŁATA 150-250 GRAM(MASŁOWA-LODOWA)
SZCZYPIOREK(GARŚĆ
ŚMIETANA 100ML(12-18%)LUB WIĘCEJ
SÓL PIEPRZ,ŁYŻECZKA OCTU ŁYŻECZKA CUKRU
DODATKOWO JAK KTOŚ LUBI:
RZODKIEWKA 3-5SZTUK (POKROJONE OBOJĘTNIE JAK) 1 POMIDOR LUB 5-8 SZT. POM. KOKTAJLOWY
KOPEREK (DROBNO-BARDZO DROBNO POKROJONY
WSZYSTKO MYJEMY.SZPINAK W CAŁOŚCI ALE BEZ ŁODYG,SAŁATA JAK DUŻE LIŚCIE TO RWIEMY NA PÓŁ. DODAJEMY SZCZYPIOREK ,PRZYPRAWY I ŚMIETANĘ WEDŁUG GUSTU(GĘSTA LUB RZADSZA ITD--MÓJ MĄŻ LUBI WODNISTE)
JAK KTOŚ NIE LUBI MOŻE ZROBIĆ BEZ CUKRU I OCTU- TZ. OCET I CUKIER JAK SAŁATA JEST GOSZKA I BEZ SMAKU