Drugie śniadanie: Koktajl z jabłkiem, ananasem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta wegetariańska | Dzień 2 | Drugie śniadanie

Karina Białek, dietetyk aplikacji Peater:

„Szukasz pomysłu na zdrową przekąskę? Koktajle są łatwym i szybkim sposobem na przemycenie większej ilości owoców i warzyw do naszej diety. Są istną bombą witaminową!”

Ten i wiele innych przepisów na zdrowe i smaczne śniadania znajdziesz w Diecie Wegetariańskiej, dostępnej w aplikacji dietetycznej Peater.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    28 g (1 szklanka)
  • jabłko

    1 szt. (ok. 226 g)
  • ananas

    120 g (ok. 1 i 1/2 plastra)
  • sok z cytryny

    18 ml (2 łyżki)
  • pestki dyni

    10 g (1 łyżka)
  • młody jęczmień sproszkowany

    11 g (1 łyżka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Owoce umyj, obierz i pokrój.

2. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką konsystencję.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat