Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie: Naleśniki z serem kozim, burakiem i szpinakiem
1. Mąkę, białko jaja, mleko, wodę, olej i sól miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
3. Buraka umyj, owiń folią aluminiową, piecz w piekarniku przez około 90 minut, a następnie obierz ze skórki i pokrój w plastry.
4. Nasiona podpraż na suchej patelni.
5. Szpinak opłucz i osusz.
6. Usmażone naleśniki posmaruj serem, ułóż liście szpinaku, plastry buraka. Całość posyp pestkami i pieprzem, a następnie zwiń.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.