Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera, orzechów i rodzynek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 sztuki
orzechy włoskie 1 garść
rodzynki 1 garść
sok z cytryny z połowy
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
cukier drobny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera, orzechów i rodzynek

Seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, od razu wyciskamy na niego sok z cytryny, żeby nie ściemniał.
Dodajemy do niego majonez, jogurt, sól i cukier, mieszamy.
Na koniec dodajemy orzechy i rodzynki.
Najlepiej zostawić na 30 minut w lodówce żeby przeszło smakiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaja 31.12.2023 18:43
Przepyszna, ale jeszcze jej nie robiłam...
AgaS10 11.11.2016 21:36
fajny pomysł na surówkę:)
Habibi 08.11.2016 17:00
Jak dla mnie klasyka jest najlepsza i ponadczasowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak