Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej z mandarynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
mandarynka 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej z mandarynką

Kapustę drobno posiekać.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę.
Mandarynkę obrać, podzielić na kawałki, każdy przekroić na pół.
Majonez, wymieszać z jogurtem i przyprawami.
Warzywa przełożyć do miski, dodać sos, wymieszać.
Odstawić sałatkę do przegryzienia smaków.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.12.2014 12:58
robię taką, bardzo smaczna
ben-ka 13.12.2014 09:39
Pekinkę lubię z wszystkimi dodatkami z owocami też.
Ola1984 13.12.2014 08:44
Lubię takie surówki, często dodaję mandarynki do klasycznej surówki z marchwi i jabłka.
RenataZ-et 12.12.2014 21:26
ciekawe połączenie
gosia1988 12.12.2014 19:50
muszę taką zrobić - jestem ciekawa smaku
fotoviderek 12.12.2014 18:26
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak