Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
por kawałek
pomidor 1,5
papryka czerwona 1/2
kukurydza w puszce 1/3 puszki
majonez 2 łyżki
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej z dodatkiem kukurydzy

Kapustę drobno siekamy i przekładamy do miski.
Por drobno siekamy, a pomidor i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty.
Następnie do warzyw dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz majonez i kwaśną śmietanę.
Składniki surówki przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.02.2017 18:37
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak