Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
szczypiorek
cebula 1/2 sztuki
por 1 mały kawałek
pieprz do smaku
sól do smaku
majonez 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno kroimy. (szatkujemy). Przekładamy do miski.
Krok 1 - Surówka z pekińskiej foto
2
Ogórka obieramy, a pomidora myjemy i kroimy te dwa warzywa w drobną kostkę. Dodajemy do kapusty. Następnie drobno siekamy szczypiorek i cebulę. Por również drobno kroimy i wszystko dodajemy do kapusty. Warzywa w misce mieszamy
Krok 2 - Surówka z pekińskiej foto
3
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do sałatek. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy 1-2 łyżki majonezu i wszystko jeszcze raz mieszamy.
Krok 3 - Surówka z pekińskiej foto
4
Surówkę przekładamy na półmisek. Świetnie nadaje się do obiadu.
Krok 4 - Surówka z pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.12.2013 15:44
Lubię takie surówki :)
agnieszka214 17.10.2013 12:39
smaczna w każdym calu
Ania67 20.08.2013 21:15
pyszniutka salateczka- uwieliam takie
Katarzyna59 18.06.2013 09:04
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak