Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i konserwowych ogórków

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0.5
ogórki konserwowe 2
cebula 0,5
koperek 1 łyżka
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i konserwowych ogórków

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski, dodajemy również pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Ogórki konserwowe (wraz ze skórką, odcinamy jedynie końcówki) również kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do pozostałych składników
Krok 1 - Surówka z pekinki i konserwowych ogórków foto
2
Dodajemy również drobno posiekany koperek, olej oraz świeżo zmieloną sól morską jak również świeżo zmielony pieprz czarny - mieszamy.
Krok 2 - Surówka z pekinki i konserwowych ogórków foto
3
Surówkę podajemy do drugiego dania.
Krok 3 - Surówka z pekinki i konserwowych ogórków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.01.2014 23:05
zdrowa i smaczna
Katarzyna/kate1980 10.01.2014 20:17
o nie wpadłam bym na takie połączenie składników super
fotoviderek 10.01.2014 10:09
Suróweczka pierwsza klasa :)
Cranberry 10.01.2014 08:50
smaczna suróweczka
Konczi 10.01.2014 08:37
fajny dodatek do obiadku
Agnieszka-87-25 10.01.2014 08:04
lubię zdrowe takie suróweczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak