Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 opakowanie
pomidor 2 sztuki
szczypiorek pęczek
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim

Kroki postępowania

1
Z kapusty obieramy pierwsze liście, a resztę szatkujemy. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do kapusty.
Krok 1 - Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim foto
2
Pomidory myjemy, kroimy w małą kostkę i przekładamy do miski z kapustą. Całość mieszamy. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do surówki.
Krok 2 - Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim foto
3
Surówkę dokładnie mieszamy i przekładamy na półmisek. Taką surówkę podaję do obiadu.
Krok 3 - Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.10.2013 07:34
Pyszna surówka :)
ONY_za_kare 15.10.2013 10:26
fajna suróweczka :)
gosia1988 06.06.2013 21:45
Pyza Smaczna, tak i z dodatkiem wody (3łyżki wody i 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju)
SmacznaPyza 06.06.2013 19:11
ten sos robi się na oleju ?
meg1984 06.06.2013 17:11
taki surówki to moje ulubione
pestka 06.06.2013 14:39
bardzo dobra surówka obiadowa
Piotr-21 06.06.2013 13:31
bardzo smaczna
Barbara/zuza22_85 06.06.2013 13:12
bardzo dobra
dodi 06.06.2013 11:57
ten sosik dodaje fajnego smaku
Marta1986 06.06.2013 11:53
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak