Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 główki
rzodkiewki 4-5 sztuk
marchewka 1
natka pietruszki pęczek
oliwa 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty do obiadu

Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Do kapusty ścieramy na tarce o dużych oczkach obraną marchew.
Rzodkiewki myjemy i drobno kroimy. Pietruszkę płuczemy i drobno siekamy. Do surówki wlewamy oliwę i ocet. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Całość dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.07.2016 11:13
bardzo dobra surówka
atort111
atort111 24.06.2016 07:35
wspaniale wygląda surówka
marzut 20.06.2016 11:24
Smaczna surówka
Wafelek2601 19.06.2016 17:05
Bardzo lubię
Mniam 19.06.2016 14:07
Pyszny dodatek do obiadu.
Edita 19.06.2016 12:41
cos do obiadu
Renataj 19.06.2016 12:22
Moja ulubiona surówka:)
Ewelina1991 19.06.2016 11:52
pyszna surówka
Goya 19.06.2016 09:07
ja też i wygląda wiosennie
Alex_M 19.06.2016 08:32
lubię taką surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak