Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/2 sztuki (młoda)
koperek 1 pęczek
marchew 5 sztuk
majonez 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę pozbawiamy liści wierzchnich i przekrawamy na pół. Ja do surówki zużyłam tylko pół kapusty, oczywiście można zrobić większą porcję :) Kapustę szatkujemy i przyprawiamy odrobiną soli, mieszamy i odstawiamy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek siekamy. Do kapusty dodajemy marchewkę, koperek i odrobinę pieprzu (świeżo mielonego), całość mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Po tym czasie możemy podawać surówkę jako dodatek do dań obiadowych lub jako samodzielne danie. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.06.2014 13:22
super tez zrobiłam dzisiaj na obiad;)
asiczekz 01.06.2014 12:46
idealna do kotleta :)
Bernadeta1 01.06.2014 12:28
smaczny dodatek do obiadu
pestka 01.06.2014 12:25
świetna surówka obiadowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak