Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 sztuki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 2 łyżki
pomarańcza 1 sztuka
żurawina suszona 3 łyżki
jogurt naturalny 100 mililitrów
cukier 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Z kapusty usunąć zewnętrzne liście, umyć, poszatkować.
Posypać solą, ugnieść i odstawić na 1 godzinę żeby puściła sok.
Orzechy uprażyć na suchej patelni, rozdrobnić.
Pomarańczę obrać, pokroić w kostkę.
Pokrojone cząstki pomarańczy, odsączyć na sitku, sok zachować.
Sok dolać do jogurtu, doprawić pieprzem i cukrem.
Kapustę połączyć z pomarańczą, żurawiną, orzechami, polać sosem , wymieszać.
SMACZNEGO !!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.06.2014 21:41
Brzmi bardzo zachęcjaąco!
Monika-twin 18.06.2014 20:33
Ale Wypas sałatka!
cukiereczek 18.06.2014 18:45
samo zdrowie
adelajda 18.06.2014 14:57
Przepraszam za pomyłkę zdjęć :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak