Surówka z młodą kapustą, papryką i bazylią

Surówka z młodą kapustą, papryką i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • ogórek

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • bazylia świeża

  • oliwa

  • sok z cytryny

  • Czarnuszka nasiona Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy. Paprykę i ogórka kroimy w niedużą kostkę. Listki bazylii odrywamy z gałązek i płuczemy pod bieżąca wodą. Warzywa mieszamy i przekładam do salaterki. Polewamy oliwa z oliwek, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Całość posypujemy czarnuszką. Najlepiej odłożyć na 30 minut do przegryzienia smaków, ale można też jeść od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 11.06.2015 19:09
pyszna sałatka:)
Gracer 18.05.2015 13:21
bardzo apetyczna kompozycja smaków
Konczi 18.05.2015 12:35
przepyszna moc witaminek
Futka 18.05.2015 12:21
pyszna, zdrowa i kolorowa surówka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat