Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodą kapustą, papryką i bazylią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ogórek 1 szt
papryka czerwona 1 szt
bazylia świeża
oliwa
sok z cytryny
Czarnuszka nasiona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodą kapustą, papryką i bazylią

Kapustę drobno szatkujemy. Paprykę i ogórka kroimy w niedużą kostkę. Listki bazylii odrywamy z gałązek i płuczemy pod bieżąca wodą. Warzywa mieszamy i przekładam do salaterki. Polewamy oliwa z oliwek, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Całość posypujemy czarnuszką. Najlepiej odłożyć na 30 minut do przegryzienia smaków, ale można też jeść od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 11.06.2015 19:09
pyszna sałatka:)
Gracer 18.05.2015 13:21
bardzo apetyczna kompozycja smaków
Konczi 18.05.2015 12:35
przepyszna moc witaminek
Futka 18.05.2015 12:21
pyszna, zdrowa i kolorowa surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak