Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
marchew 1 szt
cebula 1/2 szt
olej 1 łyżka
pieprz
cukier
kapusta kiszona 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

Kapustę przepłukujemy, odciskamy nadmiar wody i drobno siekamy. Jabłka, marchewkę i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, natomiast jabłka i ogórki na tarce o dużych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do kapusty. Wlewamy olej oraz wsypujemy cukier i pieprz. Dokładnie całość mieszamy. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.02.2014 22:00
świetna surówka
kate.500 26.02.2014 22:27
pyszna surowka
caralajna 01.02.2014 16:08
ciekawy pomysł z dodatkiem ogórka
EmciaPichci 27.01.2014 11:39
ogórek to fajny pomysł :)
ONY_za_kare 24.01.2014 16:37
smaczna surowka
Alex_M 22.01.2014 21:52
smaczna suróweczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak