Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
500 gramów -
marchewka
1 sztuka -
cebula
1 mała sztuka -
jabłko kwaśne
1 sztuka -
natka pietruszki
według uznania -
sól i pieprz
do smaku -
olej
2-3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki
1. Kapustę płuczemy, dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze (9)