Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Błyskawiczna surówka do obiadu z kiszonej kapusty. Świetnie smakuje jako dodatek do ryby. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    500 gramów
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 mała sztuka
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    według uznania
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

1. Kapustę płuczemy, dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Babeczka35 12.05.2017 09:50
Dziękuję;)
Beatris 20.11.2015 16:13
Pyszny dodatek do obiadu:)
gusia1000 20.11.2015 13:39
Zdrowo i smacznie.
misia123410 20.11.2015 09:23
Szybka i smaczna.
Babeczka35 20.11.2015 07:49
Dziękuję:)
Wafelek2601 20.11.2015 07:10
Lubię taką surówkę
Franciszek 19.11.2015 23:17
szybka i zdrowa
Kasnaj 19.11.2015 23:06
klasyka która zawsze jest na czasie
Marta1986 19.11.2015 21:44
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat