Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną psiekać drobno. Przełożyć do średniej wielkości miski
Krok 1 - Surówka z kiszonej kapusty foto
2
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na drobnym oczku na tarce.
Krok 2 - Surówka z kiszonej kapusty foto
3
Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.
Krok 3 - Surówka z kiszonej kapusty foto
4
Tak posiekaną cebulę dodać do kapusty.
Krok 4 - Surówka z kiszonej kapusty foto
5
Następnie dodać pieprz i sól. Polać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.
Odstawić na około godzinę.
Krok 5 - Surówka z kiszonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 18.01.2016 17:24
Wygląda świetnie ino zajadać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak