Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z papryką i porem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
papryka czerwona 1/4 szt
marchewka 1 szt
por (biała część) 1/2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z papryką i porem

Kapustę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (ja użyłam robota), marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce. Pora pokroić w cieniutkie półplasterki. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać, dodać posiekaną pietruszkę oraz oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 02.05.2015 19:10
pysznie, zdrowo, kolorowo!!
Katarzyna59 02.05.2015 18:59
smaczna surówka
W poszukiwaniu inspiracji 02.05.2015 18:06
Pysznie, zdrowo, kolorowo - rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak