Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska
1 główka
papryka czerwona
2 sztuki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
olej sezamowy
2 łyżki
sok z cytryny
1 sztuka
Musztarda francuska Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam surówkę i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.03.2015 09:50
smaczny dodatek do obiadu
pestka 25.03.2015 09:29
lubię taką surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak