Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
papryka czerwona 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku
olej sezamowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam surówkę i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.03.2015 09:50
smaczny dodatek do obiadu
pestka 25.03.2015 09:29
lubię taką surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak