Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
por 1 kawałek
mandarynki 5 szt
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką

Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy.
Obieramy jabłko i marchewkę i ścieramy na tarce.
Por kroimy drobno.
Paprykę marynowaną kroimy w paseczki.
Do miski dajemy wszystkie warzywa.
Mandarynki obieramy ja miałam takie bardzo malutkie 3 podzieliłam na cząstki dodać do kapusty a z dwóch mandarynek wycisnąć sok i wlać do surówki.Przyprawę mieszamy z olejem i gorącą wodą wlewamy i mieszamy.

POLECAM !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 09.11.2015 14:51
To jest ta sałatka którą uwielbiam.
Róża1 05.01.2015 21:27
przepyszna surówka :-)
gusia1000 02.01.2015 16:38
Prosto, szybko, smacznie.
gosia56 28.12.2014 09:39
Bardzo dziękuję za miłe komentarze a tą surówkę zrobiłam wczoraj na szybki obiad;)
Bernadeta1 27.12.2014 19:47
pychotka taka sałatka
fotoviderek 27.12.2014 16:05
Jak zwykle pięknie podana :)
Anna133 27.12.2014 14:49
ciekawe połączenie
jola91 27.12.2014 14:25
Kuszące połączenie
marcia7 27.12.2014 13:58
idealna na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak