Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchew 2-3 szt
kukurydza w puszce 1 szt
sok z połówki cytryny 0,5 szt
majonez tradycyjny 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty pekińskiej

średnią kapustę odstawiamy na półgodzinki, następnie dodajemy startą marchewkę na średnich oczkach, dodajemy małą puszkę kukurydzy, wszystko razem mieszamy ,dodajemy pieprz do smaku i majonez w zależności od ilości składników ,ale nie za dużo 3-4 łyżek tak ,aby nie była za rzadka, nadaje się jako sałatka do przekąsek a także jako surówka na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak