Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
ogórek 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
jogurt naturalny 4 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę obrać z pierwszych liści posiekać. Cebulę obrać drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewką obrać umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórek obrać i zetrzeć na tarce o gruchach oczkach, natkę pietruszki posiekać - wszystko wrzucić do jednej miski.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
2
Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
3
Przygotowanym sosem omaścić warzywa
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej foto
4
Na końcu udekorować natką pietruszki i podawać do obiadu.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zielonamorelka 02.04.2013 22:17
o to zupełnie inna odsłona mojej ulubionej surówki.ciekawe tylko czy równei smaczna
11.03.2013 17:25
prze pyszna :):)
Magula 02.03.2013 22:08
lubię takie surowki
cukiereczek 28.02.2013 16:12
prosta,zdrowa,szybka
babi17 28.02.2013 13:00
pyszna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak