Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i pora

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 małej główki
por (biała część)
kukurydza w puszce 1 mała puszka
śmietana 12% 1 łyżka
majonez 1 łyżka
ocet winny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i pora

Kapustę szatkujemy ,pora kroimy w piórka ,mieszamy z kapustą i oprószamy solą. Odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie dodajemy małą puszkę osączonej kukurydzy ,łyżkę śmietany ,łyżkę majonezu. Wszystkie składniki mieszamy ,do smaku doprawiamy octem ,solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 13.11.2014 18:09
Pyszna surówka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak