Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i pomidorów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1/2 szt, mniejszej,
pomidory 3 szt,
cebula 1/2 szt,
por (biała część) kawałek,

sos;

oliwa 3 łyzki,
ząbki czosnku 2
sok z cytryny
cukier do smaku,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i pomidorów

Kapuste białą oczyścić z brzydkich liści, poszatkować.

Następnie posolić i odstawić na 20 - 30 minut.

Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę a następnie pokroić w kostkę.

Por pokroić w prążki.

Cebule obrać, pokroić w piórka.

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, polać sosem, lekko wymieszać i przełożyć do salaterki.

Sos;

obrany czosnek przecisnąć przez praskę, następnie zmiażdżyć z solą, dodać olej, mieszając doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku.

Ozdobić ćwiartkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:30
Bardzo dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak