surówka z kapusty czerwonej

surówka z kapusty czerwonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1-2
  • cebula

    1
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól i cukier do smaku

  • kapusta czerwona

    kilka listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować. Posolić i skropić sokiem z cytryny pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 30 minut. Po tym czasie dodać do kapusty pozostałe składniki pokrojone w kostkę. Oliwę doprawić do smaku dodać własne przyprawy według uznania i dokładnie wymieszać z kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

29.04.2012 21:42
Świetny dodatek do obiadu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat