Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czeronej z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 120 g
cebula 1 szt średnia
marchewka 1 szt
oliwa 1 łyżka
sok z limonki 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czeronej z marchewką

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną obrać z wierzchnich liści ,przekroić i wykroić głębia . Pokroić na mniejsze kawałki . Cebulkę obrać i przekroić na pół lub n ćwiartki .
Wcisnąć soku z limonki lub cytryny .Włożyć składniki do kielicha blendera lub malaksera .
Krok 1 - Surówka z kapusty czeronej z marchewką  foto
2
Dodać umytą ,osuszoną natkę pietruszki ,pokrojoną . Wsypać pieprzu ,cukru i soli po szczypcie.
Krok 2 - Surówka z kapusty czeronej z marchewką  foto
3
Wlać oleju z oliwek lub oleju rzepakowego ,troch musztardy dodać i zmiksować ,rozdrobnić .
Krok 3 - Surówka z kapusty czeronej z marchewką  foto
4
Marchewkę obrać i umyć , zetrzeć na tarce raczej drobniejszej , wymieszać razem .
Krok 4 - Surówka z kapusty czeronej z marchewką  foto
5
Przyprawić do smaku i podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą z dodatkami .
Krok 5 - Surówka z kapusty czeronej z marchewką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 07.04.2017 11:47
Najlepsza :).
olkaaa 02.04.2017 15:01
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak