Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy z pomidorem i ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 duże
pomidor 1
ogórek gruntowy 2
natka pietruszki mały pęczek
szczypiorek mały pęczek
majonez 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy z pomidorem i ogórkiem

Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Pomidor myjemy, a ogórki obieramy. Oba warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do kalarepy.
Szczypiorek i natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do warzyw.
Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.08.2016 09:58
na pewno smaczna;)
Janina 14.08.2016 12:59
Bardzo smaczna;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak