Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i natki pietruszki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 12% 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i natki pietruszki

Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na kilka minut, następnie odcisnąć nadmiar soku. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać majonez ze śmietana oraz pieprzem i połączyć z surówką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 05.12.2013 12:18
lubię taką surówkę:)
Konczi 04.11.2013 16:52
pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak