Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
jabłka 2-3 szt
marchewka 2 szt
papryka zielona 1 szt
rzodkiewka 1/2 pęczka
sok z cytryny 3 lyżki
olej 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Kalarepę i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.
Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać.
Wstawić na 30 min do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak