Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2-3 szt
jabłka 2 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
sok z cytryny 1 lyżka
rodzynki 1 łyżka
sól
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, następnie skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ciemniała.
Kalarepkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Posypać solą, cukrem, cynamonem i rodzynkami i wymieszać z jogurtem naturalnym, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 29.09.2016 11:15
ciekawy przepis
tobi1989 28.09.2016 19:28
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak