Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 1 szt
marchewka 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
groszek konserwowy 212 ml
papryka czerwona 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
sól do smaku
cukier kryształ - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepą.

Marchewkę umyć, obrać, wypłukać. Jabłko umyć, obrać, wypłukać. Kalarepę umyć, obrać. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, wypłukać, pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić aby zmiękła. Kalarepę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Groszek osączyć z zalewy. Starte warzywa wymieszać z groszkiem, dodać paprykę. Dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.07.2013 22:12
bardzo zdrowo
cooleczka 30.04.2013 15:00
z kalarepy jeszcze nie robiłam surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak