Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 10 dag
papryka 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
marchewka 1 szt
rzodkiewka 2-3 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
kabaczek 1 szt
cebula 1 szt
zielenina 1 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

Kabaczek obrać, i razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany ze zmiażdżonym czosnkiem, zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.03.2013 23:48
Apetycznie wygląda.
Iwusia 01.03.2013 22:50
smaczna i zdrowa a to najważniejsze
Motorek 18.12.2012 07:55
pycha
olkaaa 23.09.2012 21:11
jeszcze nie jadłam
edyta44 22.09.2012 10:09
ciekawe
artur7 21.09.2012 13:45
fajny pomysł
artur7 21.09.2012 13:39
fajny pomys

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak