Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z żurawiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
marchew 2 szt
ocet 10 %
sok z cytryny
olej rzepakowy
cukier
konfitura żurawinowa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z żurawiną

Kapustę czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie przekrawamy na pół i kroimy jak na bigos w długie paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę obieramy i ciekamy. Warzywa mieszamy z sobą. Solimy s=do smaku. Dodajemy dżem z żurawiny. Mieszamy. Dodajemy ocet i sok z cytryny do smaku. Mieszamy i kosztujemy. Dodajemy pieprz do smaku. Mieszamy dodajemy olej. Kosztujemy - surówka ma być słodko kwaśna. Jeżeli jest za kwaśna dodajemy odrobinę cukru. Jeszcze raz mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 22.08.2013 14:25
pysznie wyglada
jasiek 22.08.2013 10:25
ciekawy dodatek
Kuchenka 22.08.2013 10:21
chętnie skosztowałabym
idealme 22.08.2013 09:18
lubię takie surówki, bardzo smacznie wygląda ;)
Megg 22.08.2013 08:35
bardzo ciekawa i na pewno też bardzo smaczna suróweczka
dodi 22.08.2013 08:25
uwielbiam czerwoną kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak