Surówka z czerwonej kapusty po podlasku:)

Surówka z czerwonej kapusty po podlasku:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jodurt naturalny

    1 kubeczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z czerwonej kapusty po podlasku:)

Kapustę czerwoną poszatkować, posypać solą. Po 20 min odcisnąć z niej sok żeby stała się elastyczna. Zalać kubeczkiem jogurtu naturalnego lub śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Jaheira11 15.08.2011 13:28
pyszności
rakow2
rakow2 19.06.2011 17:18
lubię po śląsku
swic 04.05.2010 12:14
Moja mała zawsze ją robi dla waznych gości!
Zofia12 03.05.2010 20:27
Pyszna surówka do obiadu mało znana poza Podlasiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat