Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt mała
marchewka 1 szt
cebula 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
fasola czerwona z puszki 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
śmietana 5 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę i obraną marchewkę ścieramy na dużej tarce. Cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy odsączoną fasolkę i kukurydzę. Mieszamy z śmietaną i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Startą kapustę można nasolić na godzinę, a później wycisnąć, dzięki temu będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.01.2014 10:05
Taką surówkę lubię :)
ao_12 24.09.2013 17:29
super surówka :)
aisza1 06.05.2013 07:07
smakowita surówka
Maniek2 30.04.2013 13:38
bardzo lubię
LoLa 05.04.2013 12:36
super przepis
wiola333 16.03.2013 09:50
bardzo smacznie
Piter 31 22.02.2013 12:40
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak