Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa 10-15 dag, czarna rzepa
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
kukurydza konserwowa 0,5 szkl
ogórek kiszony 1 szt
sos winegret 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka z czarnej rzepy z jabłkami, marchewką i kukurydzą jest pysznym dodatkiem do obiadu o ciekawym smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzepy

Rzepę obrać, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z solą, pozostawić na 15 minut, gdy puści sok, odcisnąć. Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć. Ogórka pokroić w kostkę. Ubraną marchew zetrzeć na grubej tarce. Jabłko obrać i zetrzeć, skropić sokiem z cytryny, dodać do przygotowanych warzyw, polać sosem winegret. Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 19.12.2016 12:41
Czarna rzepa, samo zdrowie.
Motorek 19.12.2016 10:37
fajny dodatek do obiadku
halina17 15.12.2016 18:44
Dobra surówka.
Wafelek2601 15.12.2016 18:21
Super surówka
Konczi 15.12.2016 17:37
Lubię taką suróweczkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak