Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cykorią i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 5 dag
cykoria 5 dag
jarmuż 5 dag
papryka czerwona 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
cebula 0,5 szt
olej 2-3 łyżki ( olej z bazylią)
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
słonecznik łuskany prażony

Porada

Surówka z warzyw wzbogacona prażonymi ziarnami słonecznika to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cykorią i papryką

Liście jarmużu sparzyć wrzącą wodą, osączyć, usunąć grube nerwy. Roszponkę i cykorię umyć, osuszyć. Cykorię i jarmuż porwać na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, dodać do sałaty. Obraną cebulę pokroić w piórka, ogórki w pół krążki.Wszystkie przygotowane produkty surówki włożyć do miski, skropić olejem z bazylią, przyprawić do smaku, wymieszać. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika, ostudzić.
Surówkę przełożyć do salaterki, posypać ziarnami, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak