Surówka z buraczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak czerwony

    3 szt
  • cebula

    1
  • cytryna

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę posiekać i zarumienić na oleju.Jeszcze ciepłą dodać do buraczków.Wycisnąć sok z połówki cytryny(można dodać sok z pomarańczy lub mandarynki),zetrzeć odrobiną skórki również.Wszystkie składniki wymieszać,doprawić kucharkiem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wokalista 06.12.2011 13:16
rewelka , smaczne i zdrowe
Anna133 29.05.2011 08:57
uwielbiam
iknkirke 19.05.2011 16:55
pycha
agata1722 10.12.2010 17:36
super
SYLWIA63 25.10.2010 13:44
pyszna jest
plocia 10.09.2010 21:13
czasami też taką robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat