Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 sztuki
kapusta biała 1/2 sztuki
marchew 3 sztuki
sok z cytryny 1/2
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
cukier
jogurt 0% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i dyni

Kapustę szatkuję, solę, mieszam i odstawiam by zmiękła, Marchew myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Z dyni wydrążam środek z nasionami , obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki i także ścieram na tarce na dużych oczkach. Warzywa mieszam razem z kapustą, doprawiam solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Na końcu dodaję śmietanę, wymieszam dokładnie i odstawiam na jakieś półtorej godziny by smaki przemieszały się ze sobą. W tym czasie szykuję obiad a suróweczka pięknie się maceruje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak