Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i buraczków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
buraki czerwone 2 średnie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i buraczków

Buraki płuczemy, po czym gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy. Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.
Zimne buraki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach do kapusty. Dodajemy majonez oraz przyprawy: sól i pieprz.
Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.11.2015 17:34
musze taką zrobić,nie jadłam jeszcze
Kasnaj 18.11.2015 15:20
Super propozycja
Franciszek 18.11.2015 13:12
dobra surówka
Joannasz3190 18.11.2015 13:04
Pyszności :)
misia123410 18.11.2015 11:28
Bardzo apetyczne i szybkie
Wafelek2601 18.11.2015 11:23
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak