Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

  • marchewka

  • jabłko

  • koperek

  • oliwa

  • ocet jabłkowy

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku:
  • cukier

    do smaku:
  • sól

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połówkę niezbyt dużej białej kapusty oczyściłam w wierzchnich liści i poszatkowałam cienko na mandolinie. Lekko posoliłam i wygniotłam ręką aż puściła sok. Jedną marchewkę i pół jabłka starłam na tarce jarzynowej, dodałam do kapusty razem z dwiema łyżkami posiekanego świeżego koperku. Całość doprawiłam 2 łyżkami oliwy, octem jabłkowym, pieprzem i odrobiną cukru. Można jeść od razu, ale ja odstawiłam pod przykryciem do lodówki na ok. 1 godzinę aby się \"przegryzła\". Doskonała surówka do mięs i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dagmara020 01.08.2012 07:18
ja zakwaszam cytrynką ale poza tym bomba
jogobella23 14.04.2012 11:00
pycha
SmacznaPyza 08.10.2011 14:39
niedobrze mi się robi jak widzę takie komentarze ja te 4 ostatnie powyżej mojego ....
Agnik 07.10.2011 19:45
super
Misia90 25.09.2011 08:54
ekstra
Marysia 25.09.2011 08:48
super
Karolina69 25.09.2011 08:42
fajne
romanrafal 02.12.2010 17:51
zdrowa i dobra.
ada12302 30.11.2010 21:54
bardzo dobry przepis
Jolanta40 29.11.2010 22:43
świetna do ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat